Några enkla rätter på gris

Nu kommer förslag på hur ni enkelt kan laga till en god middag av kött. Vi börjar med lite gris. Köp griskött som är KRAV-märkt så får ni en gris som mått bra på bordet. Man har sett så många hemska bilder på hur grisarna trängs ihop i burar och skiljs från sina små kultingar och andra skräckbilder så, lägg en glad gris på tallriken.

En benfri kotlett, tunt skuren, steker man snabbt i stekpannan, ett par minuter på varje sida. Krydda ordentligt, först den ena sidan och när du lagt den nedåt i pannan så kan du krydda den andra sidan. Salt, svartpeppar och kanske lite curry eller chili. Det ska vara smak på köttet. Vi svenskar är ganska dåliga på det där med att krydda. Det man ska akta sig för är att salta för mycket. För mycket salt förtar hela upplevelsen med sin allt för framträdande smak. Men lagom med salt blir bra.

När köttet stekts på båda sidor så häller du i cocosmjölk, gärna den fetare sorten och låter mjölken puttra ett tag tillsammans med köttet. Och därefter klipper du över purjolök. Det ger mer smak till rätten och det blir också vackert för ögat. Du kan även tillsätta grönkål som du hackat i mindre bitar och så får allting puttra tillsammans en stund och sedan serverar du detta till ris. Voila, en supergod kotletträtt. Fin på bild att lägga upp på Instagram också.

En annan variant är ett strimlat griskött som man serverar till pepparrotssås och potatis. Under tiden som du steker på köttet så river du pepparroten och gör även en grundsås med hjälp av lite smör, vetemjöl och mjölk. Riv ordentligt med pepparrot och strö det även över köttet när du steker det. När såsen börjar bli klar tillsätter du grönkål i såsen och låter detta bli varmt. Grönkål är så otroligt nyttigt och passar till det mesta. Sedan serverar du detta till potatis. Alla ingredienser är förstås KRAV-märkta. Det är du värd.