REKO Kött och kyckling

Köttet vi serverar på restaurangen är uteslutande KRAV-märkt, ekologiskt kött från så kallade REKO-ansluta gårdar. REKO är en sammanslutning av bönder som satsar på kvalitet och ekologiskt. Har man REKO-kött i restaurangen så vet man att djuret som offrat sitt liv för att en liten restaurang ska kunna servera ett kött av högsta kvalitet, haft ett bra liv och blivit väl omhändertaget. Det känns bra. Det är viktigt för oss.

Försök gärna att stödja lokala bönder och REKO-bönder när du köper kött till dig och din familj. När man går över till den här typen av KRAV-märkt kvalitetskött kommer att märka en stor skillnad gentemot konventionellt framställt kött. Ett kravmärkt kött smakar så mycket bättre.

Detta gäller även kyckling. Även vår kycklingrätter kommer från REKO-bönder och är alltså KRAV-märkta. Att äta den typen av kyckling är som natt och dag gentemot en vanlig kyckling som man köper i snabbköpet. Det går helt enkelt inte att jämföra.

Snabbköpskycklingen har för det första haft ett helvete under hela sitt miserabla liv men därefter preparerar man den stackars kycklingkroppen med vätskor som vatten och märkliga kemikalier. Det har du säkert tänkt på när du lagat till kyckling hur litet av kycklingen som blir kvar när du gjort i ordning den. Det beror på att allt vatten och alla tillsatser försvunnit. Några såna tillsatser finns inte i det kycklingkött som vi serverar här på restaurangen. Ett verkligt fint kycklingkött har en helt annan kvalitet än de plågade, stackars snabbköpskycklingarna. När man ätit en REKO-kyckling eller överhuvudtaget KRAV-märkt kyckling från en EKO-bonde vill man aldrig äta konventionellt kyckling igen. Helst inte i alla fall. Man vill helst slippa.

Så, när ni kommer till vår restaurang och äter då vet ni att ni kommer att serveras kött och fågel av den allra högsta kvalitet. Från lyckliga djur.